Udtryk dine kompetencer klart med CV skabelon

Dette indhold er sponsoreret

Hvad kendetegner egentlig et godt CV? Findes der én CV skabelon to rule them all? Og hvordan laver man et CV, der outshiner konkurrenterne?

Et CV er ikke ’bare’ en opremsning af erhvervserfaringer, din uddannelse og interesser. Et CV kan se ud på hundredvis af måder, og i dag ser man flere og flere CV, der er kreativt udformede i et flot og unikt design. Det er selvfølgelig fint at gøre noget ud af, at CV’et ser flot ud. Især hvis stillingen, man søger, kræver æstetisk sans eller at man er kreativ. Men vi kommer ikke udenom, at indholdet til syvende og sidst er altafgørende for, om du bliver kaldt til samtalte frem for konkurrenten.

Der er ikke én korrekt måde at lave et CV på. Således er der også mange CV skabeloner, man kan benytte sig af og derfor er det en god idé, at anvende en CV skabelon der matcher typen af job, man søger. Søger du eksempelvis job i en gammel, konservativ virksomhed er det en god idé at bruge en CV skabelon der har et klassisk look og med en klassisk opbygning.

Når du bruger en CV skabelon, slipper du for at starte fra bunden og selv ”opfinde” et CV. Med en skabelon skal du ”kun” tilføje dine informationer i et allerede udarbejdet design, altså bruge din energi på dét, der er vigtigst: indholdet.

Når du skriver dit CV, er målet naturligvis at det bliver så godt, at du bliver kaldt til samtale efter arbejdsgiveren har læst det. En af de bedste måder at gøre indtryk på, er ved klart at kommunikere hvilke kompetencer du har, og hvordan din erhvervserfaring gør dig egnet til netop dén stilling, du søger.

Dine kompetencer skal i fokus

Mange skriver deres erhvervserfaring i punktopstilling. Det er smart fordi det gør CV’et overskueligt og kortfattet. Men du skal altid overveje, om det er en fyldestgørende metode: Fortæller det nok om din erfaring, dine arbejdsopgaver, resultater og succeser? Fortæller det tydeligt hvilke kompetencer, du har? Ofte er det en god idé at knytte mere tekst til, eksempelvis ved at komme med eksempler, så modtageren af dit CV kan læse, hvordan du har klaret en given opgave, hvordan du har løst et problem eller hvordan du har gjort noget ekstra fedt i et tidligere job – og dermed får han en meget bedre fornemmelse af, hvem du er som person, hvordan du er som kollega og ikke mindst: hvad dine kompetencer er.

Derfor er det en god idé at mixe punktform med tekstafsnit, så du kan gå i dybden med de kompetencer, du allerhelst vil have at arbejdsgiveren bider mærke i. På den måde guider du også læseren til at forstå, hvad der er allervigtigst at huske om dig. Og dét er noget der virker, når man skal gøre indtryk i en ansøgningsproces.

Ved at bruge en CV skabelon får du præsenteret dig selv og dine kompetencer på en flot og overskuelig måde. Kombinér det med gode eksempler, der får dine kompetencer frem i lyset og så er du rigtig godt på vej til at lande dit næste job.

Held og lykke.

 

Bedøm dette indlæg

Kommentar

mood_bad
  • Ingen har skrevet en kommentar endnu
  • chat
    Skriv en kommentar