Studiejob Århus

Find et studiejob i Århus

Århus er én af de største studiebyer i Danmark. Der er hvert år mange danske unge, der flytter eller pendler til Smilets By for at kunne studere på dén uddannelse, de har drømt om. Derfor er der også mange, der har et ønske om, at få et studiejob ved siden af deres studie, der ikke blot giver ekstra kroner på kontoen, men som også er relevant for studiet.

Hvis det også er noget, der er aktuelt for dig, så bør det først og fremmest understreges, at du har et væld af rigtig gode muligheder. Der er mange virksomheder i Århus og omegn, der tilbyder diverse studiejobs. Derfor er der også en god chance for, at du kan finde en job, der både giver en god løn, har relevans for dit studie og tiltaler dig i sig selv.

Du bør dog huske på, at der er nogle af disse jobs, der er mere eftertragtede end andre. Det er noget, der betyder, at der er nogle af disse jobs, der kan være sværere at få end andre. Hvis du vil have et godt studiejob i Århus, der både har relevans for dit studie og giver en god løn, så skal du være hurtig på aftrækkeren og have en god jobansøgning + CV.

Fokus bør være på at få et studierelevant job

Er du på udkig efter et job, du kan passe ved siden af dit studie, så er det en oplagt idé, at du holder dig til at finde et job, der reelt set har relevans for dit studie. Det er dog noget, du kan være relativt sikker på, at du kan finde, uanset hvilken uddannelse, du er tilmeldt i Århus eller omegn – og uanset hvilken type af job, du selv har interesse i, at tage.

Der er mange fordele ved at tage et job, der har relevans for dit studie i stedet for at nøjes med et alment fritidsjob. Én af de klare fordele er, at du kan gøre dig nogle meget værdifulde erfaringer – både i forhold til at blive bedre stillet til at finde et job i fremtiden, men også til at vurdere, om det reelt set er det rette studie og branche, du har valgt.

Ydermere, så er det også et studiejob, der giver dig mulighed for at udvide dit ekspertiseområde. Du kan få lov til at arbejde med noget, du skal arbejde med, når du har færdiggjort din uddannelse. Derfor er det også erfaringer og en ekspertise, der har relevans for dig. Dertil er det heller ikke negativt, at du med et sådant job kan udvide dit netværk.

Studie- eller fritidsjob – hvad bør jeg vælge?

Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er det en god idé, at du har fokus på at finde et studiejob. Du kan finde et utal af fritidsjobs, men det er næppe nogle, der viser sig at give dig brugbare erfaringer eller ekspertiseudvidelse, der har relevans for din fremtidig inden for en specifik branche. Derfor er det også blot jobs, du varetager for at få en løn.

Der findes dog mange muligheder for begge dele. Hvis du har det fint med at vælge et job, der ikke har nogen relevans for dit studie, men som blot giver dig mulighed for at tjene nogle penge, som kan bruges til at supplere din SU, så er det naturligvis også helt OK. Du bør dog blot huske på, at der er mange fordele ved at vælge et studiejob i stedet for.

Hvor mange timer om ugen kan du arbejde?

Der er stor forskel på hvor krævende studier er. Der er nogle studier, hvor du har mange forelæsninger og et væld af opgave og projekter. Der findes dog også uddannelser, hvor du har en del fritid ved siden af studiet. Derfor er der også stor forskel på, hvor lang mange timer, du og andre studerende kan arbejde om ugen, hvilket du skal tage højde for.

Hvis du leder efter et job, så har du – med garanti – også et billede af, om du kan arbejde 2 timer eller 20 timer om ugen. I begge tilfælde skal du finde et job, der støtter op om dette. Du får ikke meget ud af, at søge et job, der kun giver dig to timers arbejde pr. uge, hvis du reelt set har både tid og lyst til at kunne varetage 20 timer eller mere.

Det er også derfor, at det er vigtigt, at du på forhånd har en klar idé om, hvor meget, du vil kunne arbejde. Det er også noget, der kan spare dig for en del besvær. Det handler i høj grad om, at der findes firmaer i Århus, der tilbyder nogle studiejobs, som ikke har lyst til at ansætte folk, der ikke kan leve op til deres krav om minimum antal timer pr. uge.

Lav et gratis online CV på kun 5 minutter

Lav et flot online CV som du kan dele med dem du har lyst til. Det virker perfekt på computer, tablet og mobiltelefonen.

Studiejob Århus
4.8 (95.71%) 14 stemmer