Sabbatår – Find job i dit sabbatår her!

Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at tage et sabbatår, så er der gode forudsætninger for, at du også er på jagt efter et godt job, så du kan tjene nogle penge. Der er mange muligheder i denne sammenhæng, så du bør holde fokus på at finde noget, der tiltaler dig. Du kommer med garanti til at arbejde mange timer, så sørg for at være glad for det.

Har du planer om, at skulle finde et job, så du kan tjene nogle penge, mens du har et sabbatår, så er det en god idé, at du har fokus på at finde frem til et job, hvor du kan være sikker på, at du kan få mange timer. Hvis du skal have en høj løn, så er du også nødt til at arbejde i mange timer hver måned. Det er dog ikke alle steder, at du kan få et sådant job.

Der findes dog heldigvis et væld af muligheder, hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil give den en skalle, så du kan tjene penge til at flytte hjemmefra, rejse ud i den store verden i et par måneder eller bare gerne vil have opbygget en fornuftig økonomi. I denne artikel vil du kunne læse om en række af de muligheder, du har for et job i dit sabbatår.

Vil du arbejde om dagen eller om natten?

Der er mange steder, hvor du kan få lov til at arbejde om natten. Det betyder selvfølgelig at du får et nattetillæg og derfor vil din løn altså være en del højere. Det er ikke alle, der synes, at det lyder synderligt flatterende at skulle bruge deres dag på at sove og deres nat på arbejde, mens andre derimod har valgt at holde fokus på, at tjene mest muligt.

Hvis du hører til i den sidstnævnte flok, så er der mange muligheder for at finde nattearbejde, hvor du kan få en høj løn for det samme arbejde – det foregår blot om natten. Det er typisk en form for fabriksarbejde eller i butikker, der har døgnåbent som f.eks. en døgnåben kiosk som 7 Eleven eller en døgnåben tank som enten Circle K eller deslige.

Er du derimod kun interesseret i, at arbejde om dagen, så er dine muligheder mere begrænsede – og samtidig vil din løn også være lavere. Det er til gengæld muligt for dig at opretholde et socialt liv ved siden af, hvilket kan være svært hvis du arbejder aften/nat og bruger din dag på at sove. Der er fordele og ulemper ved begge dele, så det er op til dig.

 

Lav et gratis online CV med vores online redigeringsprogram

Hvor kan jeg typisk finde arbejde i mit sabbatår?

Som der også tidligere er givet udtryk for, så er der mange steder, hvor du kan arbejde i dit sabbatår. Der er mange steder, hvor der kræves arbejdskraft til relativt lavpraktisk arbejde, så det er nemt for dig at komme i gang. I og med, at du ikke længere er begrænset af din skole, så er du pludselig også meget mere interessant for mange arbejdsgivere.

Hvis du har svært ved at komme i tanke om, hvilken type af jobs, du har mulighed for at varetage, når du holder dit sabbatår, så kan du finde lidt inspiration i denne artikel. Efterfølgende er der ikke andet for end, at komme i gang med at lave ansøgninger og sende dem afsted, så du kan lande dig et godt job, som du kan arbejde på i løbet af sabbatåret.

  • Fastfood: Der er mange fastfoodrestauranter, der gerne ansætter folk, der holder sabbatår. Her er der nemlig ofte travlt og udskiftning i personale. Derfor er der også en god chance for, at du kan få et arbejde på f.eks. en Burger King eller en McDonald’s, hvor du også kan få lov til at arbejde både om dagen og natten.
  • Tankstation: Mange tankstationer har brug for folk, der vil stå bag kassen, servicere kunder og fylde varer op. Det er noget, der kræver, at du er fyldt 18 år, så de kan ikke bruge ungarbejdere. Derfor er det også en idé for dig, der står over for, at skulle søge et job, du kan have, mens du holder et sabbatår og pause fra skolegang.
  • Kiosk: Der findes mange typer af kiosker. Nogle af de mest kendte er 7 Eleven. Her kan du også sagtens få lov til at arbejde, når du har et sabbatår. Der er tilmed mange af dem, der har døgnåbent, hvilket er med til at sikre, at du kan få nattevagter, som giver et godt tillæg, der helt bestemt kan mærkes på din lønseddel.
  • Fabrik: På trods af, at det ikke lyder synderligt flatterende, så er der mange fabrikker, der glædeligt tager imod unge mennesker, der har mod på at stå på fabrikken og hjælpe til. Det er ofte noget, der giver en rigtig god løn og kan du kombinere det med nattearbejde, så vil du faktisk kunne få en rigtig høj lån fra dette.
  • Vikar: Hvis du har svært ved at finde dig et fast arbejde, så kan du i stedet vælge at tilmelde dig et vikarbureau. Det giver dig ikke fast arbejde, men det giver dig mulighed for at tage arbejde, når det kommer og ofte til en god løn. Er du god til at tage en masse arbejde, så vil du også blive prioriteret højere.
  • Supermarked: Dette er et job, som mange vælger at gå efter. Ofte får du lidt forskellige arbejdsopgaver og du får forskellige arbejdstider. Derfor er det også et populært valg. Heldigvis er der mange supermarkeder og derfor bør du også sagtens kunne få dig et job i et supermarked, når du har sit sabbatår.

Kun fantasien sætter grænser

Ovenfor kan du finde lidt inspiration til noget, du kan give dig i kast med, når du har sabbatår. Er der ikke noget af det, der tiltaler dig, så er det naturligvis vigtigt, at du husker på, at det kun er fantasien, der sætter grænser. Du kan sagtens sende jobansøgninger afsted til jobs, du måske ikke tror, der er så stor chance for at få, men chancen er der dog.

Sabbatår – Find job i dit sabbatår her!
4.8 (96%) 15 stemmer

Kommentar

mood_bad
  • Ingen har skrevet en kommentar endnu
  • chat
    Skriv en kommentar