Sådan skriver du det perfekte CV

Dette indhold er sponsoreret

I et CV forklarer du kort og godt om dine kompetencer, erfaringer og uddannelser. Det er det første, en arbejdsgiver læser igennem, når der skal sorteres ud iblandt ansøgningerne. CV’et har til formål at skabe hurtigt overblik over din profil i forhold til jobbet. Her får du 3 gode råd til at skrive et perfekt CV, hvilket øger dine chancer for at lande drømmejobbet.

Henvend CV’et til det job, du søger

Når du skriver et CV, er det væsentligt, at du henvender det til det job, du søger. Lad os sige, at du søger en stilling som folkeskolelærer. Her er det knap så relevant at nævne, at du har taget et stilladskursus. Præsentér i stedet eventuelle lederkurser, undervisningserfaring og fremhæv dine kommunikationsevner. Det gavner dine chancer for at lande lige netop det job, du søger.

Nøgleordene i et godt CV er kort, præcist og overskueligt

Strukturen i dit CV er afgørende for, hvorvidt dit CV ender i skraldespanden eller ’måske’-bunken. Et godt CV er kort, let at overskue og præcist. Ved at opstille CV’et i kronologisk rækkefølge, således at du indleder med dit seneste job eller uddannelse og dernæst går tilbage i tid, virker rigtig godt. Jo mere læsevenligt og oplysende dit CV er, jo højere er din chance for, at du scorer en jobsamtale.

Rom blev ikke bygget på en dag – det gør dit CV heller ikke

Det kan tage sin tid at skrive et godt CV. Det kan også være en god idé at sove på det og se på CV’et igen i morgen med friske øjne. Det giver dig tid til at få fornyet inspiration til CV’et, inden du sender det afsted til en potentiel arbejdsgiver. Sover du uroligt om natten, kan en sovemaske være løsningen. For at få overblik over de mange forskellige sovemasker på markedet, kan du med fordel tjekke denne sovemaske test.

Bedøm dette indlæg

Kommentar

mood_bad
  • Ingen har skrevet en kommentar endnu
  • chat
    Skriv en kommentar