Det skal du huske, når du skal til at søge et nyt job

Det skal du huske, når du skal til at søge et nyt job

Står du i en sådan situation, hvor du står overfor at skulle i gang med en omfattende jobsøgning? Så er du sikkert allerede nu i gang med at kigge diverse internetsider igennem for ledige stillinger, som stemmer overens med din uddannelse, din erfaring og dine interesseområder. Og måske er du også begyndt at se dig om andre steder efterledige stillinger. Det være sig for eksempel i den lokale avis, på diverse opslagstavler, som der hænger rundt omkring i byen, og så er det også fra de samtaler, som du fører med folk. For måske kan det være, at den person du står og taler med, kender en, som der kender en, der mangler lige præcis dig til et job, som stemmer perfekt overens med alt det, du kan, og du brænder for.

Forbered dig

For selvom du har helt styr på dit budget og din økonomi, kan du hurtigt på brug for økonomisk vejledning, når du står uden job. Find derfor et gratis budgetskema her.

Når du skriver en masse gode ansøgninger

Og så skal du i gang med at skrive en helt masse gode ansøgninger. Det er ofte dem, som du bruger længst tid på at skrive, så de bliver så fængende og troværdige som overhovedet muligt. Du skriver, sletter, skrive, laver om og skriver så igen for at få det hele til at lyde så godt som overhovedet muligt. Og når du har brugt en helt masse tid på at få en enkelt ansøgning til at være helt perfekt og stemme overens med det enkelte opslag, kan du gå i gang med at skrive den næste til det næste jobopslag, som du har fundet dig.

Husker du også at skrive et godt CV?

Men du glemmer én ting i hele din proces. For selvom du nok ligger en masse tid i at skrive en ansøgning, så er det faktisk lige så vigtigt, at du har et godt og grundigt udarbejdet CV, som du kan vise frem. Og ofte er dit CV faktisk mere vigtigt end din ansøgning. Dit CV viser, hvad det er, du kan, og hvem du er. På den måde er det langt mere konkret og fortællende, end enhver ansøgning er, som hurtigt kan blive en lille smule overfladisk og blot komme til at lyde som om, at der bliver skrevet en sludder for en sladder.

Få hjælp til at skrive CV’et der kan give dig jobbet?

Men det kan være svært at skrive et perfekt CV, hvorfor du flere steder kan få den nødvendige hjælp. Og selvom det måske ikke virker så relevant, så er det faktisk et godt tilbud at benytte sig af – også selvom du måske skal betale en lille sum penge for det. For når din potentielle nye arbejdsgiver kigger dit CV igennem, er det vigtigt, at han eller hun med det samme finder dig interessant og spændende. Det er nemlig sådan, at man får sig et godt job.

Bedøm dette indlæg

Kommentar

mood_bad
  • Ingen har skrevet en kommentar endnu
  • chat
    Skriv en kommentar