CV Eksempel / Eksempler på CV

Er du i færd med at skrive et CV? Og er du ikke sikker på, hvad det bør indeholde? Hvis det er tilfældet, så er du i samme båd som mange andre. Heldigvis har du rig mulighed for at finde inspiration på denne side. Det kan gøre det markant nemmere for dig, at skulle udforme et professionelt CV, der kan vedhæftes til din jobansøgning. På denne side finder du en række gode eksempler på CV’er. De kan give dig inspiration til, hvordan du kan udforme dit eget, så du er sikker på, at det er både overskueligt og professionelt. Der er – med garanti – også minimum ét CV eksempel på denne side, der tiltaler dig, så du kan benytte dig af det i forbindelse med udformning af dit eget CV. Det er selvfølgelig vigtigt, at det understreges, at der ikke findes én særlig opskrift på, hvordan du strikker et godt CV sammen. Det handler om både den respektive situation, det givne job, du er i færd med at søge og i særligt høj grad også den virksomhed, du skal søge hos. Derfor handler det lige så meget om at vælge den rette type af CV.

Pas på med blot at følge et CV-eksempel blindt

Mange har en tendens til blot at finde et eksempel på nettet, som de kan følge blindt, når de er i færd med at udforme et CV. Det anbefales, at det ikke er noget, du giver dig i kast med. I stedet er det vigtigt, at du bruger det til inspiration og at du med udgangspunkt i det valgte eksempel udformer et CV, der kan støtte op omkring din konkrete ansøgning. Derfor er det også vigtigt at understrege, at der skal gøres opmærksom på at hvert CV eksempel, du finder på denne side, blot er lavet som inspiration og derfor ikke nødvendigvis skal følges til punkt og prikke. Det er meget vigtigt, at du husker på, at hvert job er unikt – og derfor vil enhver jobansøgning også skulle være unikt udformet og forfattet. Ovenstående betyder også, at du selv kommer til at bygge videre på de eksempler, du kan finde på denne side. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at det kan være en god idé, at du læser vores guide til CV. Det giver dig et godt fundament til, hvordan du bedst muligt kan udforme dit kommende CV og tilpasse det til din jobansøgning.

Du er sikker på, at alle eksempler er udformet korrekt

Hvis du benytter dig af ét af de eksempler, du kan finde på denne side, så er du sikker på, at der er tale om et CV, der allerede indeholder samtlige af de informationer, du skal have med på dit CV. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at der til hver en tid vil være ting, der skal tilføjes til dit CV og andre punkter, der i stedet skal fjernes fra CV’et. Eksempelvis giver det ikke synderligt meget mening, at du har et punkt, hvor du beskriver dine IT-kompetencer, hvis du skal søge job som produktionsmedarbejder, hvis du skal søge som ungarbejder i det lokale supermarked eller hvis du derimod står over for, at skulle søge job som en helt tredje jobfunktion, der ikke har med IT at gøre. Skal du derimod bruge dit CV og din jobansøgning til at skaffe dig selv en jobsamtale som kontorassistent, speditør, ejendomsmægler eller en helt tredje jobfunktion, der på en eller anden vis har med IT at gøre, så er det naturligvis vigtigt, at det er et punkt, du sørger for at belyse på dit CV. Følgende informationer bør være med på dit CV:
 • Både dit fulde navn og din adresse
 • Relevante kontaktinfo såsom telefonnummer og e-mailadresse
 • Din fulde fødselsdato
 • Dine erhvervserfaringer gennem tiden
 • Oversigt over din uddannelse/r
 • Dine relevante erhvervserfaringer
 • IT-kvalifikationer og kompetencer
 • Sprogkundskaber (angiv gerne dit niveau ved disse)
 • Personlige relevante kvalifikationer
I nogle tilfælde kan det også være relevant at inkludere nogle informationer på et mere personligt plan. Det er dog ikke på alle vores CV-eksempler, at det er noget, der allerede er blevet inkluderet. Hvis det er noget, du mener, du bør informere din kommende arbejdsgiver og dermed også modtager om, så bør du vælge mellem følgende punkter:
 • Et kort resumé af dig selv
 • Har du lavet noget frivilligt arbejde?
 • Civilstatus og børn
 • Dine fritidsinteresser samt hobbyer
 • Kørekort til forskellige typer af køretøjer

Hvad skal jeg ikke have med på mit CV?

Det er også vigtigt, at du er opmærksom på, at der er op til flere ting, der ikke skal være med på dit CV. Der er mange ting, der kan ende med at trække ned eller tilmed kan få dit CV til at ende i papirkurven. Hvis du bruger et CV fra denne side, så skal du ikke være bange for, at det er noget, der er blevet tilføjet. Følgende ting bør ikke inkluderes: 
 • Måneders ansættelse: Du skal ikke angive, at du har arbejdet fra måned til måned. Du skal i stedet blot angive fra år til år – f.eks. fra 2012 til 2016. Det kan samtidig også sikre, at der ikke vises, at der har været huller i din ansættelseshistorik.
 • Sidetitel: Der er ikke nogen grund til at inkludere en sidetitel. Det er blot noget, der tager plads. Det kan dog være en idé at bruge en sidetitel til at skabe lidt fylde på dit CV, hvis du ikke har så meget at skrive på det i forhold til f.eks. uddannelses- og ansættelseshistorik.
 • Hvorfor du stoppede på tidligere arbejdsplads: Du skal heller ikke bruge tid på at nævne, hvorfor du er stoppet på din tidligere arbejdsplads. Det er ikke noget, der har relevans for dit CV. Hvis det er noget, som arbejdsgiver er interesseret i, at høre mere om, så kan du uddybe ved en eventuel samtale.

Forbered dig grundigt, inden du udformer dit CV

Uanset om du benytter dig af et eksempel, en skabelon eller du derimod udformer det fra bunden, så er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt, inden du udformer det. Hvis du ønsker at sikre, at det bliver stærkest muligt, så er det en rigtig god idé, at du er opmærksom på en række særlig aspekter, inden du reelt set giver dig i kast med at skrive. Det er eksempelvis en god idé, at du sørger for at lave en liste over de aspekter, du skal inddrage i dit CV, inden du går i gang med at skrive. Der er derfor også en del punkter, du skal lave lister over og forberede dig på, inden du faktisk går i gang med forfatte dét, der skal stå i dit CV. Du bør – som minimum – forberede dig på følgende punkter:
 • Dine evner og kvalifikationer
 • Erhvervsmæssig erfaring
 • Erhvervsrelevante kompetencer
 • Opnåede resultater
 • IT-kompetencer
 • … og så videre
Ydermere, så er det også uhyre vigtigt, at du sørger for at udforme dit CV med udgangspunkt i, hvilken stilling, du reelt set har intentioner om at søge. Endvidere, så har det også relevans, om du skal vedhæfte dit CV til en opfordret eller derimod en uopfordret ansøgning, da der vil være forskel på de punkter, der skal sættes fokus på. Det skyldes nemlig, at hvis du søger et opslået job (og dermed også skal sende en opfordret ansøgning), så er det oplagt, at du benytter dig af jobopslaget, så du kan understrege de kompetencer og kvalifikationer, der efterspørges i dit CV. Sender du en uopfordret ansøgning, så er det ikke noget, du har mulighed for at gøre på helt samme måde.

Hvad er den ideelle kandidat?

Når et firma slår en ny stilling op, så er det ofte også meget aktuelt, at den respektive arbejdsgiver har et rigtig godt billede af, hvordan den ideelle kandidat vil se ud. Det er også noget, du skal tage med i dine overvejelser, når du skal vælge hvilket af de mange eksempler på CV’er, du skal gøre brug af, når du skal lave et CV til din jobansøgning. Det er i høj grad noget, der vil komme til udtryk i deres jobannonce. Det er nemlig meget normalt, at der bliver efterspurgt en række specifikke kompetencer, som den nye kandidat skal leve op til. Dertil vil der ofte også være fokus på punkter såsom personlige kvalifikationer, erfaringer eller deslige, som derfor også skal inddrages i dit CV. Er der tale om en opfordret ansøgning på baggrund af et stillingsopslag, så kan du hurtigt vurdere, om det er noget for dig, for hvis ikke du lever op til deres krav, så er dine chancer for at få jobbet relativt minimale. Lever du derimod op til deres krav og har en oprigtig interesse i stillingen, så bliver det også markant nemmere for dig at komme til samtale. Når du laver et CV, så skal det naturligvis fremhæve dine kompetencer og dermed også belyse hvad, du egentlig er god til. Det er også noget, du skal tage med i dine overvejelser, når du vælger et eksempel på et CV, som du kan gøre brug af, når du skal udforme netop dét CV, der skal medsendes til den ansøgning, du nok allerede har skrevet.

Bør jeg benytte mig af et CV-eksempel eller ej?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der bestemt er fordele forbundet med at benytte dig af et eksempel på et godt CV, hvis du selv står over for, at skulle udforme et CV, du kan bruge til vedhæfte til din ansøgning. Det er noget, der på mange punkter er med til at gøre det markant nemmere for dig, at sikre, at samtlige relevante punkter er indeholdt. Hvis du er i færd med at udforme et CV, men du har svært ved at finde ud af, hvordan det skal stilles op og hvad, det skal indeholde, så bør der ikke herske nogen tvivl om, at det er en rigtig god idé, at du sørger for at benytte dig af et CV-eksempel. På denne måde er du nemlig sikker på, at du har alt med, du skal med i dit CV til din jobansøgning. I bund og grund, så er det helt op til dig selv at vurdere, om du har et ønske om, at gøre brug af et eksempel, en skabelon eller du i stedet mener, at du har bedre chance for at få succes, hvis du vælger at udforme og forfatte det helt fra bunden. Det handler blot om at vælge netop dén løsning, du mener er den bedst for dit vedkommende.

Husk på, at CV-eksemplerne kun er til inspiration

Ovenstående er dog ikke ensbetydende med, at du blot kan finde et eksempel på denne side, som du kan benytte dig af, uden at det skal tilpasses. Tværtimod, så er det uhyre vigtigt, at du sørger for at tilpasse dit CV, så det både passer godt sammen med din ansøgning, men så det ligeledes også passer godt til lige netop dét job, du skal søge. Ydermere, så er det også vigtigt, at det gøres klart, at det også afhænger rigtig meget af den virksomhed, du skal søge hos. Nogle steder har de nogle meget specifikke krav til deres CV, hvorfor de blandt andet også kræver, at du skal sende dit CV og din ansøgning via et rekrutteringssystem, som du naturligvis kan finde frem til på deres hjemmeside. Det skal dog gøres klart, at du vil kunne bruge eksemplerne, som du kan finde på denne side til at lave et godt CV, der både er professionelt og som derfor også vil kunne fungere som en god adgangsbillet til en jobsamtale hos enten den eller de virksomheder, du har intentioner om, at skulle søge hos – uanset hvad din jobfunktion skal være. Når du finder et CV, du synes, der ser ud til at virke som om, at det er noget for dig, så handler det om, at få det udfyldt med relevante informationer, der passer til både det job, du søger og til den virksomhed, du søger hos, og selvfølgelig også dig selv som person. Se nærmere på vores forskellige eksempler på CV’er her og find det bedste for dig.

Lav et gratis online CV på kun 5 minutter

Lav et flot online CV som du kan dele med dem du har lyst til. Det virker perfekt på computer, tablet og mobiltelefonen.

CV Eksempel / Eksempler på CV
4.8 (95%) 12 stemmer

Kommentar

mood_bad
 • Ingen har skrevet en kommentar endnu
 • chat
  Skriv en kommentar